

Zupa kalafiorowa
2017-03-04 13:05:18

Ingredients
- włoszczyzna
- mięso na rosół
- liść laurowy, ziele angielskie, kostka rosołowa, sól, pieprz
- kalafior
- śmietana
- trochę koperku
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
- Robimy rosół. Wiadomo jak więc nie będę się rozpisywał.
- Kiedy juz jest zrobiony wrzucamy do rosołu kalafior podzielony na części i gotujemy aż zmięknie.
- Następnie zabielamy zupę śmietaną (do śmietany dodać po trochu goręcego wywaru, mieszać, znów dodać i jak już temperatury się wyrównają wrzucamy śmietanę do zupy).
- Gotujemy i można jeść (choc lepsza jest jak się kalafior mocniej przegryzie z rosołem).
- Podajemy z koperkiem.
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny https://zjadlbym.pl/