

Paprykarz węgierski
2017-03-04 12:59:44

Ingredients
- pierś z kurczaka
- 1-2 cebule
- smalec
- 5 łyżeczek słodkiej papryki, ostra papryka, sól, pieprz
- 2 papryki
- pomidory w puszce
- mąka
- 150 ml śmietany
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
- cebule kroimy w kostkę , szklimy na smalcu
- zdejmujemy z ognia i dodajemy paprykę (ostra i słodka po 2 łyżeczki).
- mieszamy, dorzucamy kurczaka i wrzucamy znów na kuchenkę.
- kurczaka smażymy chwile, dorzucamy paprykę pokrojoną w paski i pomidory.
- dusimy aż papryka będzie miękka.
- jeśli danie jest za mało płynne można podlać lekko wodą (chodzi o to żeby było sporo sosu) następnie dodajemy 250 ml śmietany wymieszanej z 2-3 łyżkami mąki.
- podgrzewamy aż zniknie mączny posmak.
- doprawiamy. podajemy.
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny https://zjadlbym.pl/