Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
Zupa kalafiorowa
Ingredients
  1. włoszczyzna
  2. mięso na rosół
  3. liść laurowy, ziele angielskie, kostka rosołowa, sól, pieprz
  4. kalafior
  5. śmietana
  6. trochę koperku
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Robimy rosół. Wiadomo jak więc nie będę się rozpisywał.
  2. Kiedy juz jest zrobiony wrzucamy do rosołu kalafior podzielony na części i gotujemy aż zmięknie.
  3. Następnie zabielamy zupę śmietaną (do śmietany dodać po trochu goręcego wywaru, mieszać, znów dodać i jak już temperatury się wyrównają wrzucamy śmietanę do zupy).
  4. Gotujemy i można jeść (choc lepsza jest jak się kalafior mocniej przegryzie z rosołem).
  5. Podajemy z koperkiem.
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny http://zjadlbym.pl/