Tajskie curry warzywno-kurczakowe

tajskie curry z warzywami
Tajskie curry warzywno-kurczakowe
Ingredients
  1. 2x papryka (najlepiej kolorowa)
  2. 2x cukinia
  3. 1x opakowanie mrożonej fasolki - zielona lub żółta lub po poł opakowania jednej i drugiej
  4. opakowanie pasty curry (dowolnej - mi podchodzi ta ale może równie dobrze być innej firmy i koloru - zielona lub czerwona - różnić się będzie mocą)
  5. makaron ryżowy opakowanie
  6. kurczak pierś
  7. puszka lub półtorej mleka kokosowego
  8. olej, przyprawy do smaku (np papryka chilli lub scotch bonnet, pieprz , sól)
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. kurczaka kroimy na małe kawałeczki.
  2. kroimy paprykę i cukinię na kawałki, lepsze większe niż mniejsze (papryka paski, cukinia półksięzyce, fasolki nie trzeba kroić)
  3. rozgrzewamy patelnie z lyzką oleju..
  4. smażymy pastę aż uwolni smak
  5. dorzucamy kurczaka, podsmażamy
  6. następnie zalewamy mlekiem kokosowym
  7. dodajemy paprykę. gotujemy na wolnym ogniu aż zmięknie trochę
  8. dodajemy fasolkę i cukinię.
  9. czekamy aż danie złapię konsystencję sosu (a nie zupy) .
  10. podajemy z ugotowanym wg przepisu na opakowaniu makaronem ryżowym.
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny http://zjadlbym.pl/