Paprykarz węgierski

Paprykarz węgierski
Ingredients
  1. pierś z kurczaka
  2. 1-2 cebule
  3. smalec
  4. 5 łyżeczek słodkiej papryki, ostra papryka, sól, pieprz
  5. 2 papryki
  6. pomidory w puszce
  7. mąka
  8. 150 ml śmietany
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. cebule kroimy w kostkę , szklimy na smalcu
  2. zdejmujemy z ognia i dodajemy paprykę (ostra i słodka po 2 łyżeczki).
  3. mieszamy, dorzucamy kurczaka i wrzucamy znów na kuchenkę.
  4. kurczaka smażymy chwile, dorzucamy paprykę pokrojoną w paski i pomidory.
  5. dusimy aż papryka będzie miękka.
  6. jeśli danie jest za mało płynne można podlać lekko wodą (chodzi o to żeby było sporo sosu) następnie dodajemy 250 ml śmietany wymieszanej z 2-3 łyżkami mąki.
  7. podgrzewamy aż zniknie mączny posmak.
  8. doprawiamy. podajemy.
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny http://zjadlbym.pl/