Leczo po węgiersku z kiełbasą

Leczo po węgiersku z kiełbasą
Leczo po węgiersku z kiełbasą
Ingredients
  1. 3 papryki
  2. 1 cukinia
  3. 2 cebule
  4. kiełbasa - zależy jak się lubi - bardziej czy mniej mięsne - ja dałem 3 kawałki (pętka?)
  5. papryka ostra i słodka
  6. sól pieprz
  7. pomidory w puszce lub passata pomidorowa
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Paprykę kroimy na kawałki 3-4 cm , kiełbasę na półplasterki, cebule w kostkę, cukinie podobnie jak kiełbasę
  2. Podsmażamy kiełbasę aby wytopić tłuszcz i wrzucamy do garnka.
  3. Na tym tłuszczu smażymy cebulę i również dodajemy do garnka.
  4. Dorzucamy paprykę i dusimy aż papryka lekko zmięknie. Doprawiamy papryką słodką i ostrą (na wyczucie ale około 1-2 łyżeczki każdej).
  5. Dorzucamy pomidory/passate i czekamy aż smaki się połączą. Jeśli będzie brakowało "sosu" można lekko podlać wodą.
  6. Sól, pieprz i gotowe. Najlepsze z chlebem (nim wybieramy sos z talerza)
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny http://zjadlbym.pl/