Bitki wieprzowe w sosie cebulowym

Bitki wieprzowe w sosie cebulowym
Bitki wieprzowe - bardzo proste danie. Wygląda na patelnim może średnio, ale jest pyszne. Kruche mięso i pyszne coś ala sos cebulowy. Podawać z kasza lub ziemniaczkami. Do zrobiebia potrzebujemy naprawdę niewiele składników.
Ingredients
  1. pół kilo męsa wieprzowego (najlepiej schabu)
  2. 5-6 cebul (im więcej tym lepiej)
  3. pół litra bulionu
  4. sól, pieprz, olej
  5. liść laurowy, ziele angielskie
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Mięso kroimy wplasterki 0.5-1 cm i rozbijamy na płasko. Następnie doprawiamy pieprzem.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Mięso obsmażamy chwilkę zeby złapało kolor. odkładamy na talerz.
  4. Na tej samej patelni obsmażamy cebulę do zeszklenia i układamy na niej bitki.
  5. Dodajemy kilka listków laurowych i kilka ziarenek ziela angielskiego
  6. Podlewamy całość bulionem tak aby przykryć cebulę i dusimy całość godzinę , do półtorej aby mięso zmiękło
  7. Jeśli odparuje za dużo płynu, podlewamy bulionem.
  8. Bitki gotowe. Smacznego
Print
Zjadłbym.pl - blog kulinarny http://zjadlbym.pl/